Pohja:
100 g voita
2 dl spelttijauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
200 g:n viipale kinkkua
2-3 sipulia tai punasipulia
1 rkl voita
½ tl yrttisuolaa
2 dl kermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta
Anna voin lämmetä huoneenlämmössä. Nypi siihen spelttijauhot ja lisää lopuksi pieni tilkka kylmää vettä. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle tai kauli se ohueksi levyksi. Anna pohjan kypsyä 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
Valmista sillä aikaa täyte: Silppua sipulit, pane ne hautumaan voihin. Kuutioi kinkku ja lisää se pannulle. Mausta yrttisuolalla. Sekoita kerma ja munat.
Levitä puolikypsälle pohjalle kinkkuseos. Kaada päälle munakermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Ripottele päälle vielä ohut silaus paprikajauhetta. Kypsennä piirasta 225-asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia eli kunnes neste on hyytynyt ja pinnassa on hyvä väri.